12-daagse opleiding Hypnotherapeut

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

12-daagse opleiding Hypnotherapeut

Welkom bij Zonnevlecht Opleidingen!

Wil je een carrière beginnen als hypnotherapeut en anderen helpen hun leven te transformeren? Zoek niet verder! Bij Zonnevlecht Opleidingen bieden we een uitgebreide 12-daagse opleiding aan om jou de vaardigheden en kennis te geven die je nodig hebt om een succesvolle hypnotherapeut te worden.

Onze opleiding is ontworpen om je een stevige basis te bieden in hypnose en hypnotherapie. Je zult leren hoe je hypnose effectief kunt gebruiken om gedragsverandering, emotioneel welzijn en persoonlijke groei te bevorderen bij je cliënten.

Tijdens de 12-daagse opleiding behandelen we een breed scala aan onderwerpen, waaronder inleiding tot hypnose, hypnotische inductietechnieken, diepe ontspanningstechnieken, suggestieve communicatie, regressietherapie en nog veel meer. We zorgen ervoor dat je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden ontwikkelt, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt als hypnotherapeut.

Onze opleiding is geschikt voor zowel beginners als mensen die al ervaring hebben in de therapeutische sector. Of je nu je huidige therapeutische vaardigheden wilt uitbreiden of helemaal opnieuw wilt beginnen, onze 12-daagse opleiding geeft je de tools die je nodig hebt om te slagen.

Meer info

Reacties van tevreden studenten

Wat een mooie reis is dit geweest, en wat heb ik veel geleerd. Pauline is een bevlogen en gedreven docent. Ze heeft het vermogen om het beste in jezelf naar boven te halen, en ja soms “schuurt” dit. Maar je wordt zo wel op scherp gezet. Het doel is natuurlijk sublieme therapeuten opleiden. Daar is Pauline een kei in. Door het enthousiasme in les geven, en de goede afwisseling tussen praktijk en theorie vliegen de dagen voorbij. Elke lesdag is een feestje. En aan het eind van het les jaar kan ik volmondig zeggen: “ ik ben en voel me een professionele hypnotherapeut” . Met dank aan en een diepe buiging voor Pauline.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Katinka Molenschot

Checkpoint 4U

Pauline Trum is een kundige en betrokken docente, waar ik veel van heb geleerd. Met haar duidelijke en heldere uitleg, soms doorspekt met humor, heeft zij mij gestimuleerd en het vertrouwen gegeven in mijn kunnen. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor.

Ik wil de Opleiding Hypnotherapie van Zonnevlecht Opleidingen van harte aanbevelen. Het is door de brede opzet een goede voorbereiding voor het opstarten van een eigen praktijk voor hypnotherapie. Daarnaast is deze opleiding ook leerzaam en een verrijking voor jezelf.Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Bettiny van Gaal

Praktijk Le Papillon

 

Ik kan wel zegen dat dit het beste besluit is geweest in mijn leven. Zonnevlecht zal niet uit mijn gedachten gaan en heb mij alweer ingeschreven voor losse cursussen.

Wat ook zo mooi is aan de docent Pauline dat er na de opleiding ruimte blijft voor vragen en ondersteuning. Super top! Ik heb genoten van elke les, van de energie die er hangt, dit door de betrokkenheid van Pauline. Zij neemt je mee vol passie en enthousiasme en zal het beste in jezelf naar boven halen. Ik wil deze opleiding iedereen aanraden die hypnose sessies wil gaan geven.Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Birgit Koning
Praktijk PuurBewustZijn

Een goede keus en ik heb er geen seconde spijt van :-) Wat een mooi jaar en wat een leuke mensen ontmoet tijdens de opleiding!

De opleiding geeft je energie, reflectie op gemaakte keuzes en neemt je mee in het maken van nieuwe keuzes.


Mooi!


De opleiding Hypnotherapie is een aanrader!
Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Laura Kleijn
 

Het was een jaar met werken aan mezelf, regelmatig mezelf tegenkomen, inzicht krijgen in de dingen die ik doe/deed.

Een opleiding die pittig is, maar ook zo enorm mooi. Vol passie en enthousiasme gegeven door Pauline. Ze neemt je mee en daagt je uit. Ze laat je zien wat je kan! En wat er allemaal mogelijk is met hypnose. Pauline heeft me overtuigd dat we nodig zijn om nog zoveel mensen te mogen helpen door middel van dit bijzondere vak. Pauline hartstikke bedankt voor dit mooie jaar.


Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Diana de Beijer 

Ik heb met hypnose (regressie) kennis gemaakt omdat ik inzicht in bepaalde patronen die ik in mijn leven heb wilde begrijpen. Dat inzicht heeft zoveel voor mij betekend dat ik dacht: die opleiding wil ik gaan  doen. Zo mooi om anderen te kunnen en mogen helpen. Het is een cadeau voor jezelf. Je krijgt inzichten, je werkt aan jezelf, je komt er rijker uit. Pauline geeft met verve en  passie les. Het is helemaal haar ding, en dat voel je aan alles, daarom is het ook zo leuk om de lessen van Pauline te volgen.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Wieke Vermeulen


Bij Zonnevlecht Opleidingen geloven we in een holistische benadering van hypnotherapie. Daarom integreren we ook elementen van andere disciplines, zoals NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en energetisch werk, in onze opleiding. Dit stelt je in staat om een breder scala aan technieken te gebruiken en je cliënten op een dieper niveau te begeleiden.

Onze opleiding is geschikt voor zowel beginners als mensen die al ervaring hebben in de therapeutische sector. Of je nu je huidige therapeutische vaardigheden wilt uitbreiden of helemaal opnieuw wilt beginnen, onze 12-daagse opleiding geeft je de tools die je nodig hebt om te slagen.

Schrijf je vandaag nog in voor onze 12-daagse Opleiding Hypnotherapeut en maak de eerste stap op weg naar een boeiende en lonende carrière in hypnotherapie. Neem contact met ons op via de website of bel ons voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Zonnevlecht Opleidingen!

12 lesdagen. Lestijden van 10.00 tot ca. 16.00 uur

Inhoud opleiding Hypnotherapie/Hypno Coach

  • Geschiedenis van hypnose
  • De werking van het bewuste en onbewuste brein
  • Basisprotocol van de hypnotherapeut en de hypnose sessie
  • Gesprekstechnieken voor een doelgerichte intake
  • IMR - Ideomotorische vingersignalen om te communiceren met het onderbewustzijn
  • Werken met verschillende delen in hypnose
  • Stress en burn-out klachten
  • Emotionele belemmeringen en overtuigingen
  • Chronische pijn, zielenpijn en voorouderlijke pijn
  • Ankeren en Future pacing
  • Regressie in dit leven, vorig leven en leven voor de geboorte
  • Heel veel oefenen, doen en zelf ondergaan van de hypnose is essentieel om je toekomstige cliënten goed te begeleiden

  In 12 lesdagen leer jij je cliënt op de juiste wijze te begeleiden, met hypnose als krachtige verander tool.

Dag 11 -theorie examen (30 open vragen) en oefendag 

Inleveren portfolio met daarin:
8 praktijkcasussen
8 reflectie verslagen
8 sessie verslagen

De opleiding wordt op dag 12 afgesloten met een praktijk examen.

Worden beide onderdelen met een voldoende afgesloten dan ontvang je van ons het erkende diploma Hypnotherapeut van Zonnevlecht Opleidingen.

Examen

Bij een aanwezigheid van 100% van de lesdagen en een voldoende voor de huiswerkopdrachten is het mogelijk om eindexamen te doen. Om het diploma in ontvangst te kunnen nemen dient de student te beschikken over alle kwaliteiten die vereist zijn om de hypnose interventies, op de juiste wijze, uit te voeren.

Huiswerkopdrachten

Boekverslag van het boek Liefde in wonderland - hét therapeutische boek over overdracht en tegenoverdracht.
Opstellen anamneseformulier en behandelplan.
8 sessie verslagen. 8 reflectieverslagen van 8 verschillende hypnose sessies gedurende de opleiding.

Na de opleiding 

Na deze complete opleiding Hypnotherapeut beschikt je over een volle tool-box om de volgende hulpvragen te behandelen in je praktijk:

 • Angsten
 • Fobiën
 • Faalangst
 • Zelfvertrouwen
 • Negatief zelfbeeld
 • Onrust en stress
 • Slaapproblemen zoals nachtmerries
 • Stress gerelateerde klachten
 • Pijnbeheersing en pijnklachten
 • Emotionele belemmeringen
 • Belemmerende overtuigingen
 • Werken met subpersoonlijkheden
 • Werken met (chronische) pijnklachten
 • Zielenpijn
 • Voorouderlijke pijn
 • Geboortepijn
 • Regressie therapie

Online community Zonnevlecht Opleidingen

Naast de live lesdagen lesdagen bij Zonnevlecht Opleidingen krijg je ook toegang tot de online community. In deze community maak je, als hypnotherapie student, deel uit van een besloten studentengroep. Deze groep wordt gevuld met lesmateriaal, werkboeken, video's, blogs, aanvullende informatie en huiswerkopdrachten. Een bron van informatie die ook ná het afronden van de opleiding voor jou tot beschikking blijft. Want ook na de opleiding is het waardevol om te beschikken over deze informatie. Veel studenten die jou zijn voorgegaan gebruiken de community als intervisie platform en vraagbaak. Het is een fijne ontmoetingsplek met collega hypnotherapeuten.

Hoe voelt hypnose?

Dat is een vraag die ik als hypnotherapeut vaak krijgt. En natuurlijk wil ik al dan een goed antwoord geven. Het is belangrijk om het goed uit te kunnen leggen zodat het de client helpt om het beter te begrijpen.

Dus wat ik mijn cliënten vertel ..... het is een gemakkelijke vraag, echter het antwoord is niet zo eenvoudig.

De ervaring van hypnose is voor iedereen anders. Ook kan hypnose iedere keer anders aanvoelen.Het is geen 'one-size-fits-all'-ervaring.
Hmmmmm. Deze 3 punten kunnen ervoor zorgen dat ik even goed moet nadenken.

Als het voor iedereen anders is, hoe kan ik iemand dan vertellen hoe hypnose voelt?

Het antwoord is duidelijk: Ik vertel hoe het zou kunnen voelen. Wat je kan ervaren. Wat de meeste mensen ervaren.

Ik geef voorbeelden van ervaringen die zijn die door andere mensen, cliënten, zijn verteld.

Hoe zou het kunnen voelen:

Helemaal in gedachten verzonken zij.Hyper-gefocust voelen op een gedachte of idee.Ontspannen en vredig voelen.Diepe, diepe rust.

Ook is de hypnotische staat niets nieuws. Dagelijks ga je in trance, zelfs meerdere keren per dag.

Denk maar eens aan het volgende; je leest een boek en gaat helemaal op in het verhaal. Je hoort niet dat er iemand de kamer komt binnenlopen en pas als diegene tegen je gaat praten schrik je op uit je verhaal en uit je trance. Ook dagdromen is een vorm van trance.

Hypnose is een andere staat van bewustzijn, met een belangrijk punt, dat je je de hele tijd bewust bent van alles wat er gebeurt en gezegd wordt.

Wat betekent:

Je weet alles wat er gebeurt - het is geen slaap.Je hebt misschien je ogen gesloten, maar je kunt nog steeds horen en voelen wat er om je heen gebeurt.
Je zit comfortabel in een ontspannen houding.Je ademhaling kan vertragen en uw spieren kunnen ontspannen.

Je gevoel voor tijd kan worden vervormd, zodat de sessie voorbij lijkt te vliegen. Klinkt goed toch?

Een aangename onderbreking van de stress en spanningen van het dagelijks leven.

En dat is precies hoe het zou moeten aanvoelen.

Ontspannend, plezierig, rustgevend. Een kans om op adem te komen en je zorgen voor een korte tijd opzij te zetten.

Dat gezegd hebbende, vinden wij het belangrijk om hier een disclaimer aan toe te voegen.

Als je tijdens hypnose met bijzonder traumatische of onderdrukte emoties te maken hebt, kan je deze emoties opnieuw ervaren, maar slechts zeer kort.

Een ervaren hypnotiseur weet hoe hij je door je sessie moet leiden, zodat het niet te overweldigend wordt, waardoor je de kans krijgt om veilig los te komen en te genezen van het bijbehorende trauma. En dat lucht op en geeft ruimte.

Maar zoals hierboven vermeld, is het voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren een gevoel van zwaarte of gevoelloosheid, bijna alsof ze niet kunnen bewegen. Anderen voelen zich gewichtloos, zo licht als een ballon, bijna alsof ze zweven. Dus hoe kunnen deze verschillen zo gevarieerd zijn?

In hypnose kan iemands ademhaling versnellen of vertragen.

Het hangt af van de persoon en hoe ze reageren. Het kan ook afhangen van het feit of ze al dan niet zijn gehypnotiseerd.

Voor beginners kan het soms een beetje spannend zijn, terwijl meer ervaren mensen waarschijnlijk meer ontspannen zullen zijn over het geheel.

Onthoud dat hypnose - in trance gaan - een manier is om bewust je bewuste brein te ontspannen. De spiertrekkingen die kunnen plaatsvinden komen van het autonome zenuwstelsel dat het lichaam overneemt en zijn onvrijwillig, ze komen vanuit je onbewuste brein, en dat is precies waar je wilt zijn.

Het onbewuste brein is onze bibliotheek. Daar zijn al onze verhalen en films opgeslagen. Daar liggen de antwoorden op onze vragen.

Daar kunnen problemen en trauma’s opgelost worden.

Dat is het werkveld van de hypnotherapeut. En om daar te komen is een staat van trance (hypnose) nodig.

Tijdens mijn hypnose sessies neem ik mijn cliënten eerst mee naar hun innerlijke veilige plek, die plek daar, diep vanbinnen, waar ze rust voelen en ervaren. Waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. De plek, plaats, ruimte waar ze tot rust kunnen komen en waar ze naar terug kunnen keren (in hypnose) mocht het nodig zijn. Zodra we deze plek gevonden hebben, en ze hebben ervaren hoe het voelt om daar te zijn, de rust en ontspanning te voelen, pas dan gaan we verder om de hulpvraag aan te pakken, op te lossen. En ook dat doen we samen vanuit rust en vertrouwen.

Hypnose is een bijzondere staat van zijn, een waardevolle therapie waar ik dankbaar voor ben dat ik deze methode mag inzetten

bij cliënten die in mijn praktijk komen.

Het onderbewustzijn is

de bibliohteek van ons leven.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Cursuskosten € 1.895,- (vrij van btw)

Voor wie is deze cursus?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is het belangrijk om  voldoende persoonlijke draagkracht te hebben om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Je voldoet aan minimaal MBO-4 werk- en denkniveau. In sommige gevallen kunnen wij voorstellen om je vooraf, of gedurende de opleiding, persoonlijk te begeleiden.

Cursusdata

Ontvang GRATIS bonussen t.w.v. € 250,- bij de opleiding!

Zonnevlecht Opleidingen Online
Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Het is tijd, jij bent nodig!

De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg worden langer en langer, met alle gevolgen van dien. Veel mensen wachten (onnodig) lang op hulp. Door de lange wachtlijsten wordt de drempel om hulp te vragen vaak nog hoger, met het gevaar dat de problemen, klachten en symptomen iedere dag erger worden. Dit is niet nodig. Hypnotherapie is een wetenschappelijk erkende therapie die succesvol ingezet bij mentale én lichamelijke klachten en problemen. Als gediplomeerd en erkend hypnotherapeut ben jij de schakel tussen klacht en leven. Het is tijd, jij bent nodig!
Zonnevlecht Opleidingen Pauline Trum

Ontmoet de trainer

Pauline Trum is HBO-opgeleid Psychosociaal en Trauma therapeut. In haar praktijk Mind-Control in Veen begeleidt ze cliënten met trauma gerelateerde klachten en hulpvragen. Haar behandelingen zijn een combinatie van transformatie coaching, hypnotherapie, NLP, gedragstherapie, TRT®, EMDR en EFT. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor haar, als student van de opleiding Psychologie vult ze haar rugzak verder met waardevolle informatie, voor zichzelf, haar studenten en cliënten.


Kernwoorden van Pauline zijn: passie, vertrouwen, veiligheid, aandacht, eerlijkheid en humor. Door deze combinatie ontstaan er mooie gesprekken in haar praktijk en bij de trainingen die ze verzorgt als docent en eigenaar van Zonnevlecht Opleidingen.

Cursus details

Betaal de opleiding in 4 termijnen van € 500,00 (automatische incasso).

Of kies ervoor om het volledige bedrag € 1.895,00 in een keer te betalen bij je inschrijving.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Soort studie

Groepstraining bij Zonnevlecht

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Investering

Studiekosten € 1.895,-- (vrij van btw). Waarvan inschrijfkosten
€ 125,00. Er kan gekozen worden voor termijnbetalingen, deze starten bij je inschrijving.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Niveau

MBO-4/HBO niveau

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Vooropleiding

HBO werk- en denkniveau

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Examen

Theorie- en Praktijkexamen

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Lestijden en Locatie

10.00 tot 16.00 uur
Wijk en Aalburg

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Accreditatie

VBAG | VIV | NVST
CAT vergoedbaar, GRO erkend SBU 481

De opleiding Hypnose coach is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K10148
EC 17

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Studie uren 

Studiebelasting 481 uur

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Praktijkdagen

12 lesdagen

Schrijf je in voor de opleiding.

Lesdagen

 • donderdag 25 januari 2024
 • vrijdag 26 januari 2024
 • donderdag 8 februari 2024
 • vrijdag 9 februari 2024
 • donderdag 14 maart 2024
 • vrijdag 15 maart 2024
 • donderdag 18 april 2024
 • vrijdag 19 april 2024
 • donderdag 16 mei 2024
 • vrijdag 17 mei 2024
 • donderdag 13 juni 2024
 • Praktijkexamen 14 juni 2024

VOL

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij kijken naar je uit bij Zonnevlecht Opleidingen.