2-daagse cursus Tafelopstellingen Systemisch Werk

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Tafelopstellingen Systemisch Werken

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van systemisch werk en wil je leren hoe je familieopstellingen op tafel kunt gebruiken als krachtige tool? Dan is onze 2-cursus 'Tafelopstellingen Systemisch Werk' iets voor jou!

Systemisch werk is een benadering die ons helpt de onderliggende dynamieken en verborgen patronen in systemen te begrijpen. Of het nu gaat om familie, organisaties of persoonlijke vraagstukken, systemisch werk biedt inzicht en heling op diepere niveaus. Tafelopstellingen vormen een praktische en toegankelijke manier om helder te krijgen wat de onderliggende oorzaak is van de verwarring, verstrikking of de vraagstukken waar iemand tegenaan loopt in het leven.

Het (familie)systeem heeft invloed op jouw functioneren.
Onze onbewuste overtuigingen, ons gedrag en onze patronen vinden (vaak) hun oorsprong in ons familiesysteem, ons gezin, de familie waarin we zijn opgegroeid. We hebben de (beperkende) patronen meegenomen uit ons familiesysteem. Vaak omdat we niet anders konden of beter wisten.

Tijdens ons volwassen leven kunnen die patronen en overtuigingen ervoor zorgen dat we vastlopen, problemen ervaren met onszelf of relaties die we hebben of aangaan.

Tijdens de 2-daagse cursus tafelopstellingen systemisch werk leer je hoe je deze oude pijnen en patronen kunt ontrafelen bij jouw cliënt via een tafelopstelling, zodat jouw cliënt duidelijkheid en inzicht krijgt in de patronen en gedragingen die hij laat zien, om deze vervolgens te kunnen veranderen. In een tafelopstelling worden elementen van het systeem letterlijk inzichtelijk gemaakt, doordat de poppetjes een plaats krijgen op een begrensde tafel. Hierdoor worden onderlinge verhoudingen van het systeem zichtbaar, maar ook disharmonie.

Deze cursus is geschikt voor professionals uit verschillende vakgebieden, zoals coaches, therapeuten, counselors en facilitators, evenals voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling. Er is geen voorkennis vereist, alleen een open houding en bereidheid om te leren.

Wat kun je verwachten van deze cursus? We zullen praktische oefeningen en demonstraties doen, waarbij je de kans krijgt om zowel als opsteller als representant deel te nemen aan opstellingen. Je zult leren hoe je een veilige en respectvolle ruimte kunt creëren, hoe je de juiste vragen kunt stellen en hoe je de informatie die naar voren komt kunt interpreteren. Bovendien zullen we specifieke technieken en interventies behandelen die je kunt toepassen om de energie in het systeem in beweging te brengen en blokkades op te lossen.

Cursus inhoud

 • Basiskennis familieopstellingen/systemisch werk.
 • Protocol werken met opstellingen.
 • Opstellen op de tafel.
 • Begeleiden van je cliënt tijdens de opstellen.
 • Het stellen van de juiste vragen.
 • Invoeren van de technieken in je praktijk.
 • Casussen.

Wat kan je na deze cursus?
Na deze cursus heb je voldoende kennis en informatie, en vaardigheden, om de tafelopstellingen in te voeren in je praktijk, en om de juiste wijze je cliënten te begeleiden tijdens het proces.

Wij begroeten je graag bij Zonnevlecht Opleidingen in Wijk en Aalburg.

Systemisch werk biedt inzicht.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Cursuskosten € 345,- (vrij van btw)

Voor wie is deze cursus?

 • Massagetherapeut
 • Hypnotherapeut
 • Therapeut
 • Coach
 • NLP coach
 • Gewichtsconsulent
 • Psycholoog
 • Counselor
 • Diëtiste
 • Trauma coach
 • Zorgprofessionals
Cursusdata
Zonnevlecht Opleidingen Corrie van der Bruggen

Corrie van der Bruggen

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond. Daarna heeft zij nog diverse opleidingen gevolgd onder andere op het gebied van Systemisch werk, Familieopstellingen en begeleiding bij Rouw en Verlies.


In januari 2004 is zij gestart met haar praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, in Nijmegen. .


Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer als een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Cursus details

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Cursuskosten

€ 345,00 waarvan
€ 50,00 inschrijfkosten

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Studie uren

22 uur

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Niveau

HBO

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Accreditatie

NVST | VIV | VBAG
CAT vergoedbaar, BATC
KTNO nummer K12081
ECTS 1 | GRO 44 SBU

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Certificaat

Certificaat van deelname bij een aanwezigheid van 100%

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Lestijden en locatie

Zonnevlecht Opleidingen
Wijk en Aalburg
10.00 tot 16.00 uur

Startdatum 27 juni 2024

Nog 2 plaatsen

donderdag 27 juni 2024

donderdag 4 juli 2024

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij wensen je een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Startdatum 7 november 2024

Nog 12 plaatsen

donderdag 7 november 2024

vrijdag 8 november 2024

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij wensen je een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.