2-daagse cursus Systemisch werk bij Rouw en Verlies

Zonnevlecht Opleidingen Online Pauline Trum

Systemisch werk bij Rouw en Verlies

Rouw en verlies zijn universele ervaringen die diep en ingrijpend kunnen zijn. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan, gezondheid of een belangrijke levensfase, het verwerken van verlies vraagt om compassievolle begeleiding en ondersteuning. De cursus Systemisch Werken bij Rouw en Verlies van Zonnevlecht Opleidingen biedt professionals de tools en kennis om effectief te werken met rouwprocessen. Ontdek deze cursus je kan helpen om rouwenden te begeleiden en een veilige ruimte te creëren voor heling en transformatie.

De Kracht van Systemisch Werken bij Rouw en Verlies: Systemisch werken biedt een holistische benadering om rouw en verlies te begrijpen en te begeleiden. Het erkent dat rouw een complex proces is dat niet alleen individueel beleefd wordt, maar ook verbonden is met familiesystemen en bredere sociale contexten. Door systemisch werken toe te passen, kunnen begeleiders en therapeuten een dieper begrip krijgen van de dynamiek van rouw en verlies. Dit stelt hen in staat om de onderliggende patronen, verstrikkingen en blokkades te herkennen en aan te pakken, waardoor heling en transformatie mogelijk worden.

Het basisprincipe van het familiesysteem is dat iedereen een plek heeft, dat iedereen erbij hoort, en er mag zijn. Bij rouw en verlies komt het voor dat er niet voluit gerouwd mag worden, waardoor je iemand of jezelf buiten het systeem plaatst.

Rouwen betekent niet alleen huilen maar ook ingaan op het verlies, omgaan met het verlies, het verlies mogen voelen, doorleven om het daarna een plaats te mogen geven. Zolang er niet gerouwd wordt zal het verlies doorleven in de volgende generaties.

De cursus Systemisch Werken bij Rouw en Verlies bij Zonnevlecht Opleidingen biedt een uitgebreid programma dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden omvat. Je leert over de principes en concepten van systemisch werken, de impact van verlies op familiesystemen en de rol van rituelen en symbolen in het rouwproces. Daarnaast word je getraind in het begeleiden van opstellingen en het creëren van een veilige en ondersteunende ruimte voor rouwenden, via tafelopstellingen en het werken met vloerankers.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die werkzaam in de complementaire zorg.

Wat kan je na deze cursus?
Na deze cursus heb je voldoende kennis en informatie om de opstellingen voor rouw en verlies in te voeren in je praktijk, en om de juiste wijze je cliënten te begeleiden tijdens het proces.

Wij begroeten je graag bij Zonnevlecht Opleidingen in Wijk en Aalburg.

Rouwen is het verlies mogen voelen

Zonnevlecht Opleidingen Online Pauline Trum
Inschrijfkosten € 50,- (vrij van btw)

Cursuskosten € 295,- (vrij van btw)

Voor wie is deze cursus?

  • Massagetherapeut
  • Hypnotherapeut
  • Therapeut
  • Coach
  • NLP coach
  • Gewichtsconsulent
  • Psycholoog
  • Counselor
  • Hulpverlener complementaire zorg
  • Trauma coach
Cursusdata
Zonnevlecht Opleidingen Corrie van der Bruggen

Corrie van der Bruggen

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond. Daarna heeft zij nog diverse opleidingen gevolgd onder andere op het gebied van (individueel) Systemisch werk en begeleiding bij Rouw.  


In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen. Een dag in de week werkt zij ook in Helmond waar ze vooral mensen met een trauma begeleidt.


Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Cursus details

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Soort studie

Groepstraining

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Studie uren

22 uur

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Niveau

HBO

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Accreditatie

CAT vergoedbaar, BATC, VIV, NVST | VIV | VBAG | FAGT
KTNO nummer K12082
ECTS 1 | GRO 44 SBU

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Certificaat

Certificaat van deelname bij een aanwezigheid van 100%

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Lestijden en locatie

Zonnevlecht Opleidingen
Wijk en Aalburg
10.00 tot 16.00 uur

Startdatum 13 juni 2024

1 plaats

donderdag 13 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij wensen je een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Startdatum 28 november 2024

13 plaatsen

donderdag 28 november 2024

vrijdag 29 november 2024

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij wensen je een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.