Zonnevlecht Opleidingen Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Pauline Trum

Auriculo Therapie bij Stress en een ontregeld zenuwstelsel

Transformeer je cliënten van klacht naar kracht

Wat is Auriculo Therapie?

Auriculotherapie, ook wel bekend als ooracupunctuur, is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij specifieke punten op het oor worden gestimuleerd om verschillende fysieke, mentale en emotionele aandoeningen te behandelen. Deze punten op het oor worden beschouwd als reflectiepunten van het hele lichaam, vergelijkbaar met acupunctuurpunten op het lichaam. Door deze punten te stimuleren met behulp van naalden, drukpuntmassage of elektrostimulatie, wordt de energiestroom in het lichaam hersteld en worden symptomen verlicht. Auriculotherapie kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling of als aanvulling op andere therapieën en is populair vanwege de eenvoudige toegankelijkheid en minimale bijwerkingen.

Wanneer Auriculo Therapie?

Auriculotherapie kan worden gebruikt ter ondersteuning van een trauma release sessie vanwege de verbinding tussen het oor en het zenuwstelsel. Het oor bevat verschillende reflexpunten die corresponderen met verschillende delen van het lichaam, inclusief het zenuwstelsel. Door specifieke punten op het oor te stimuleren, kan auriculotherapie helpen om de energiebalans in het lichaam te herstellen en het zenuwstelsel te kalmeren.


Trauma release sessies zijn gericht op het loslaten van opgeslagen emotionele en fysieke spanning in het lichaam als gevolg van traumatische ervaringen. Auriculotherapie kan helpen bij dit proces door het stimuleren van specifieke punten op het oor die geassocieerd worden met ontspanning, stressvermindering en het vrijkomen van endorfines.


Door auriculotherapie toe te passen tijdens een trauma release sessie kan het de effectiviteit van de sessie vergroten door het bevorderen van diepe ontspanning, het verminderen van angst en het ondersteunen van het loslaten van opgeslagen spanning. Het kan ook helpen bij het verminderen van symptomen zoals pijn, slapeloosheid en angst die vaak gepaard gaan met traumatische ervaringen.

Zonnevlecht Opleidingen Trauma Release Pauline Trum Opleiding

Pauline Trum

Pauline Trum. 20 jaar geleden ben ik gestart met Zonnevlecht Opleidingen, opleider in de complementaire zorg.

Daarnaast ben ik werkzaam als HBO Trauma Therapeut en Psychosociaal therapeut in mijn praktijk Mind-Control. Mijn behandelingen zijn een combinatie van transformatie coaching, hypnotherapie, NLP, gedragstherapie, ademtherapie, Trauma Release Therapie® en systemisch werk. Mijn allergrootste passie is kennis delen. Mensen enthousiast maken, de kwaliteiten bij iemand zien die ze zelf nog niet hadden ontdekt, mensen in hun kracht zetten, verlossen van belemmerende overtuigingen zodat ze gaan groeien en zichzelf verder kunnen ontwikkelen in dat waar zij weer blij van worden.


Stimuleren en motiveren, inzichten geven, keuzes durven maken en in beweging laten komen, is naast humor, inspirerende gesprekken mijn passie. Niet meelopen met de meute maar uniek mogen en durven zijn, in je bedrijf en je leven. Als je doet wat klopt dan voelt het goed. Dan ben je blij, dan voel je vrijheid. Dat gun ik jou, en mij en iedereen.


Heb je aanvullende vragen over de Masterclass Auriculo Therapie stuur mij dan een bericht, mijn mailadres is info@zonnevlechtopleidingen.nl, tot ziens bij Zonnevlecht.

Masterclass Auriculo Therapie

De 1-daagse masterclass Auriculo bij stress en een ontregeld zenuwstelsel kan een waardevolle aanvulling zijn voor de praktijk van een trauma

coach om verschillende redenen:


1. Specifieke kennis:

De masterclass biedt specifieke kennis en vaardigheden met betrekking tot auriculotherapie bij stress en een ontregeld zenuwstelsel.
Dit stelt trauma coaches in staat om een bredere benadering te hebben bij het ondersteunen van cliënten met trauma.
Het begrijpen van de reflexpunten in het oor en hoe ze gerelateerd zijn aan stress en het zenuwstelsel, stelt coaches in staat om gerichte
interventies aan te bieden die de emotionele en fysieke balans kunnen herstellen.


2. Effectieve aanpak:

Auriculotherapie kan een effectieve aanpak zijn voor het verminderen van stress en het herstellen van het zenuwstelsel.
Door specifieke punten op het oor te stimuleren, kan auriculotherapie helpen bij het kalmeren van het zenuwstelsel,
het verminderen van angst en het bevorderen van ontspanning.
Dit kan een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande trauma coachingtechnieken en kan de algehele
effectiviteit van de sessies vergroten.


3. Diepere ontspanning:
Het toepassen van auriculotherapie tijdens trauma coaching kan bijdragen aan het bereiken van een diepere staat van ontspanning bij de cliënt.
Diepe ontspanning is essentieel voor het loslaten van opgeslagen spanning en het bevorderen van genezing na traumatische ervaringen.
Auriculotherapie kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en de cliënt in een staat van diepe ontspanning te brengen,
wat de effectiviteit van de trauma coaching kan vergroten.


4. Holistische benadering:
Auriculotherapie biedt een holistische benadering van het ondersteunen van cliënten met trauma.
Het richt zich niet alleen op de emotionele aspecten, maar ook op het fysieke en energetische aspect van het lichaam.
Door het integreren van auriculotherapie in de praktijk kunnen trauma coaches een meer holistische benadering bieden
die het welzijn van de cliënt op meerdere niveaus ondersteunt.


Het volgen van de masterclass biedt trauma coaches de kans om hun kennis en vaardigheden uit te breiden en hun praktijk te verrijken.
Het stelt hen in staat om een breder scala aan interventies aan te bieden en cliënten op een dieper niveau te ondersteunen
bij het herstel van trauma en het bevorderen van welzijn. Schrijf jezelf vandaag nog in.