16-daagse opleiding Systemisch coachen

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

16-daagse opleiding Systemisch coachen

Welkom bij Zonnevlecht Opleidingen!

Wil je een carrière beginnen als Systemisch coach en anderen helpen hun leven te transformeren? Zoek niet verder! Bij Zonnevlecht Opleidingen bieden we een uitgebreide 16-daagse opleiding Systemisch coachen aan om jou de vaardigheden en kennis te geven die je nodig hebt om een succesvolle Systemisch coach te worden.

Onze opleiding is ontworpen om je een stevige basis te bieden.

Systemisch coachen is meer dan zomaar een coachingstechniek; het is een uitnodiging om de diepere verbanden en dynamieken in ons leven te verkennen. Het biedt een holistische kijk op individuen en de systemen waarmee ze verbonden zijn, en opent de deur naar diepgaande transformatie en heling. In een wereld waar alles met elkaar verbonden is, biedt systemisch coachen de tools en inzichten om deze verbindingen te begrijpen en te waarderen.

Meer info

Reacties van tevreden studenten

Wat een mooie reis is dit geweest, en wat heb ik veel geleerd. De docenten van Zonnevlecht Opleidingen bevlogen en gedreven. Ze hebben het vermogen om het beste in jezelf naar boven te halen, en ja soms “schuurt” dit. Maar je wordt zo wel op scherp gezet. Het doel is natuurlijk sublieme therapeuten opleiden. Daar zijn ze bij Zonnevlecht een kei in. 

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Katinka Molenschot

Checkpoint 4U

Door het enthousiasme in les geven, en de goede afwisseling tussen praktijk en theorie vliegen de dagen voorbij. Elke lesdag is een feestje. En aan het eind van het les jaar kan ik volmondig zeggen: “ ik ben en voel me een professionele coach”. Met dank aan en een diepe buiging voor de docenten van Zonnevlecht Opleidingen.


Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Annemieke de Gouw 

Ik vond de opleiding van hoog niveau. Zeker een aanrader als je je kennis en vaardigheden wil uitbreiden. Ik heb de opleiding als zeer leerzaam ervaren. Niet alleen als extra gereedschap in

je eigen werk maar ook op persoonlijk vlak heeft het me veel gebracht. Laat je verrassen en volg deze waardevolle opleiding.


Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Geert de Vries

Een goede keus en ik heb er geen seconde spijt van :-) Wat een mooi jaar en wat een leuke mensen ontmoet tijdens de opleiding!

De opleiding geeft je energie, reflectie op gemaakte keuzes en neemt je mee in het maken van nieuwe keuzes.


Mooi!

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Laura van Gompel
 

Het was een jaar met werken aan mezelf, regelmatig mezelf tegenkomen, inzicht krijgen in de dingen die ik doe/deed.

Een opleiding die pittig is, maar ook zo enorm mooi. Vol passie en enthousiasme gegeven. Hartstikke bedankt voor dit mooie jaar.Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen
Niels van de Werken 

Het is een cadeau voor jezelf. Je krijgt inzichten, je werkt aan jezelf, je komt er rijker uit. De lessen worden gegeven met verve en passie. Kennis delen is de passie van alle trainers van Zonnevlecht Opleidngen, en dat voel je aan alles, daarom is het ook zo leuk om de lessen bij Zonnevlecht te volgen.


Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Kim van de Pas

Bij Zonnevlecht Opleidingen geloven we in een holistische benadering. Daarom integreren we ook verschillende elementen in onze opleiding Systemisch coach. Dit stelt je in staat om een breder scala aan technieken te gebruiken en je cliënten op een dieper niveau te begeleiden.

Onze opleiding is geschikt voor zowel startende coaches als ook coaches en therapeuten die hun kennis willen uitbreiden of verdiepen. Onze 16-daagse opleiding geeft je alle tools die je nodig hebt om te slagen als Systemisch coach.

De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen.
Onderdeel praktijkexamen; systemische vraagstelling, begeleiden van de opstelling, zoeken en zichtbaar maken van de dynamiek, basispresentatie en vaardigheden van de opsteller. 

Onderdeel van het theorie examen is het inleveren van alle huiswerkopdrachten, sessie- en reflectieverslagen en eindopdracht.

Deze opleiding is gericht op het individueel coachen van cliënten in je praktijk.


Inhoud opleiding Systemisch coach

 • Basisprincipes systemisch werken
 • Systemische vraagstelling
 • Coachende vaardigheden
 • Patronen herkennen
 • Helder krijgen van de systemische vraagstelling
 • Genogram - systemische patronen
 • Individuele tafelopstellingen
 • Codependency
 • Parentificatie
 • Peri- en prenataal trauma
 • Groepsopstellingen
 • Vaderwond 
 • Moederwond
 • Familielot/daders en slachtoffers
 • Werken met vloerankers, representanten en poppetjes

In 16 lesdagen leer je jouw cliënt op de juiste wijze te begeleiden met systemische opstellingen.

Schrijf je vandaag nog in voor onze 16-daagse opleiding en maak de eerste stap op weg naar een boeiende en lonende carrière in je eigen praktijk. Neem contact met ons op via de website of bel ons voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Zonnevlecht Opleidingen!

Examen

Inleveren huiswerkopdrachten:
8 reflectie verslagen
5 sessie verslagen
Opstellen Genogram
Boekverslag "Liefde in Wonderland" 

De opleiding wordt op dag 16 afgesloten met een praktijk examen.

Worden beide onderdelen met een voldoende afgesloten dan ontvang je van ons het erkende diploma Systemisch coach van Zonnevlecht Opleidingen.

Examen

Bij een aanwezigheid van 95% van de lesdagen en een voldoende voor de huiswerkopdrachten is het mogelijk om eindexamen te doen. Om het diploma in ontvangst te kunnen nemen dient de student te beschikken over alle kwaliteiten en kennis die vereist zijn om technieken op de juiste wijze, uit te voeren.

Huiswerkopdrachten

Boekverslag van het boek Liefde in wonderland - hét therapeutische boek over overdracht en tegenoverdracht.
Opstellen anamneseformulier en behandelplan.
5 sessie verslagen. 8 reflectieverslagen gedurende de opleiding, persoonlijk genogram.

Na de opleiding 

Na deze complete opleiding Systemische coach beschik je over een volle tool-box om o.a. de volgende hulpvragen te behandelen in je praktijk:

 • Angsten
 • Fobiën
 • Faalangst
 • Zelfvertrouwen
 • Negatief zelfbeeld
 • Onrust en stress
 • Slaapproblemen zoals nachtmerries
 • Stress gerelateerde klachten
 • Pijnbeheersing en pijnklachten
 • Emotionele belemmeringen
 • Belemmerende overtuigingen
 • (Chronische) pijnklachten
 • Zielenpijn
 • Voorouderlijke pijn
 • Geboortepijn
 • Moederwond
 • Vaderwond
 • Innerlijke ouders
 • Parentifcatie/Codependency

Verplichte boekenlijst:

Liefde in Wonderland - Riekje Boswijk-Hummel
De kracht van familieopstellingen - Vincent van den Burg
Vonken van verlangen - W. Veenbaas

Online community Zonnevlecht Opleidingen

Naast de live lesdagen bij Zonnevlecht Opleidingen krijg je ook toegang tot de online community. In deze community maak je, als student, deel uit van een besloten studentengroep. Deze groep wordt gevuld met lesmateriaal, werkboeken, video's, blogs, aanvullende informatie en huiswerkopdrachten. Een bron van informatie die ook ná het afronden van de opleiding voor jou tot beschikking blijft. Want ook na de opleiding is het waardevol om te beschikken over deze informatie. Veel studenten die jou zijn voorgegaan gebruiken de community als intervisie platform en vraagbaak. Het is een fijne ontmoetingsplek met collega Systemisch coaches.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Cursuskosten € 1.895,- (vrij van btw)

Voor wie is deze cursus?

Je voldoet aan minimaal MBO-4 werk- en denkniveau. In sommige gevallen kunnen wij voorstellen om je vooraf, of gedurende de opleiding, persoonlijk te begeleiden.

Cursusdata
Zonnevlecht Opleidingen Trauma Release Pauline Trum Opleiding

Ontmoet de trainer -Pauline

Pauline Trum is HBO-opgeleid Psychosociaal en Trauma therapeut. In haar praktijk Mind-Control in Veen begeleidt ze cliënten met trauma gerelateerde klachten en hulpvragen. Haar behandelingen zijn een combinatie van transformatie coaching, hypnotherapie, NLP, gedragstherapie, TRT®, EMDR en EFT. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor haar, als student van de opleiding Psychologie vult ze haar rugzak verder met waardevolle informatie, voor zichzelf, haar studenten en cliënten.


Kernwoorden van Pauline zijn: passie, vertrouwen, veiligheid, aandacht, eerlijkheid en humor. Door deze combinatie ontstaan er mooie gesprekken in haar praktijk en bij de trainingen die ze verzorgt als docent en eigenaar van Zonnevlecht Opleidingen.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Ontmoet de trainer - Corrie

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond.


In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Systemisch coachen, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen.


Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Cursus details

Betaal de opleiding in 2 termijn van € 950,00 of 4 termijnen van € 475,00 (automatische incasso).

Of kies ervoor om het volledige bedrag € 1.895,00 in een keer te betalen bij je inschrijving.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Soort studie

Groepstraining bij Zonnevlecht

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Investering

Studiekosten € 1.895,-- (vrij van btw). Waarvan inschrijfkosten
€ 125,00. Er kan gekozen worden voor termijnbetalingen, deze starten bij je inschrijving.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Niveau

MBO-4/HBO niveau

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Vooropleiding

HBO werk- en denkniveau

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Examen

Theorie- en Praktijkexamen

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Lestijden en Locatie

10.00 tot 16.00 uur
Wijk en Aalburg

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Accreditatie

CAT vergoedbaar
GRO erkend: 200 SBU Totaal
7.14 GRO punten 
KTNO nummer K13146
NVST

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Studie uren 

172 uur (6 ECTS)

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Praktijkdagen

16 lesdagen

Schrijf je in voor de opleiding.

Lesdagen

 • donderdag 17 oktober 2024
 • vrijdag 18 oktober 2024
 • donderdag 14 november 2024
 • vrijdag 15 november 2024
 • donderdag 12 december 2024
 • vrijdag 13 december 2024
 • donderdag 23 januari 2025
 • vrijdag 24 januari 2025
 • donderdag 20 februari 2025
 • vrijdag 21 februari 2025
 • donderdag 20 maart 2025
 • vrijdag 21 maart 2025
 • donderdag 24 april 2025
 • vrijdag 25 april 2025
 • donderdag 22 mei 2025
 • vrijdag 23 mei 2025

8 plaatsen

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur
(uitloop mogelijk tot 16.30 uur)


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij kijken naar je uit bij Zonnevlecht Opleidingen.