Opleiding Trauma Coach

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Opleiding Trauma Coach

Vernieuwde opleiding Trauma Coach - uniek in Nederland.

Veel mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt zijn niet (goed) in staat om terug te keren naar hun oorspronkelijke leven. Ze hebben het gevoel dat hun leven op z’n kop staat, verwoest is, compleet veranderd is. Sommigen verliezen alle hoop, toekomst perfectief, zijn afgesneden van hun gevoel, of ontkennen dat wat ze meegemaakt hebben, met als gevolg dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Zorgt het trauma voor ernstige complicaties in het brein en lichaam dan kunnen klachten als stress, burn-out, verslavingen, chronische pijnklachten, slaapproblemen of erger ontstaan.

Herstel vraagt om meer dan alleen praattherapie of lichaamsgerichte therapie. Het behandelen van trauma pijnen vraagt om een andere kennis en een andere benadering. Hier komt de Trauma coach in beeld.

Meer info
Zonnevlecht Opleidingen Trauma Release Pauline Trum Opleiding

Reacties van onze tevreden studenten

Elke lesdag tijdens mijn opleiding tot Trauma Coach voelt als een cadeau. Na de maandelijkse lesdagen ga ik naar huis met een grote glimlach en pak ik vol nieuwe energie de ervaringen en kennis die ik meegenomen heb rustig uit. Pauline zelf is een powerhouse van een lerares en naast haar als opleider zijn er andere geweldige professionals die de opleiding aanvullen met hun expertise.  Zonnevlecht Opleidingen Online

Evi Simone

Het curriculum zit zo goed in elkaar dat je bijna niet door hebt dat je veel aan het leren bent. Maar leren doe je! Niet alleen op kennis niveau, maar ook op professioneel vlak en in je persoonlijke ontwikkeling onderga je een transformatie. De opleiding is echt een aanrader voor eenieder die zich wilt verdiepen in wat trauma en stress doet met lichaam en geest en hoe je cliënten op het pad van heling kan ondersteunen.
Zonnevlecht Opleidingen Online
Floor Janssen
Ik merk dat trauma vaak aan de basis ligt van verschillende klachten. Deze opleiding geeft me veel meer dan kennis en vaardigheden. Het is voor mij de mooiste opleiding die ik tot hiertoe gevolgd heb! Sterk onderbouwd en gegeven door zeer enthousiaste trainers die met volle overgave hun kennis aan ons doorgeven.  Deze opleiding is een echte aanrader, ik hoop dan ook dat ik mensen kan warm maken om ook Trauma Coach te worden, we zijn meer dan nodig.
Zonnevlecht Opleidingen Online
Ann Vissenberg

Trauma coaches helpen hun cliënten verschillende soorten trauma pijnen te herkennen. Ze begeleiden cliënten hoe ze hun wonden kunnen herstellen om zo terug keren naar hun oorspronkelijke zelf.

Het werk van een trauma coach bestaat uit het informeren, luisteren naar, en begeleiden van de cliënt, met trauma gerelateerde klachten, naar een leven voorbij de trauma-pijn. Ze zijn zich bewust van het soort emoties dat op de achtergrond speelt. Vanuit hun kennis en ervaring kunnen ze achterhalen welk niveau van ondersteuning nodig is en op welke gebieden.

Ze begrijpen hoe belangrijk het is om de cliënten een veilige omgeving te bieden. Ze weten hoe cruciaal het is om grenzen te bewaken en vertrouwen te geven. Ze stellen hun cliënten in staat situaties en persoonlijkheden te verkennen door een geruststellende ruimte te bieden. Deze coaches zijn gevoelig voor de signalen van hun cliënten en begrijpen hoe ze de cliënten hun hart kunnen laten spreken.

Trauma coaches kunnen de tekenen, en symptomen, zien die mogelijk deel uitmaken van het interne trauma systeem. Ze verbinden de cliënten met hun toekomst. Ze laten de cliënten nadenken over welke acties in het heden belangrijk zijn voor het herstellen van hun welzijn.

Trauma coaching is geen quick-fix voor onze client, het vereist verbinding, contact, zorgvuldigheid, begrip en rust van de Trauma coach.

Met de juiste kennis, inzichten over wat trauma is, wat het effect van trauma is op het zenuwstelsel kan een start gemaakt worden aan het herstel van onze client.

We coachen de cliënten om het verleden te boven te komen met coaching strategieën en de Trauma Release Therapy®, een zorgzame stijl en aanpak.

Na de het positief afronden van de opleiding Trauma Coach van Zonnevlecht Opleidingen heb jij de juiste tools in handen om cliënten met trauma gerelateerde klachten te begeleiden in jouw praktijk.

21 lesdagen van 10.00 tot ca. 16.30 uur.


De opleiding is opgebouwd uit 3 blokken van ieder 6 lesdagen en twee integratiedagen.

Blok 1 Traumazelf
Blok 2 Overlevingszelf
Blok 3 Gezonde zelf

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bij het positief afronden van het examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten en een aanwezigheid van 95% ontvang je het diploma Trauma Coach en het keurmerk Trauma Release Therapie® van Zonnevlecht Opleidingen.
Wees welkom, wij begroeten je graag bij Zonnevlecht Opleidingen in Wijk en Aalburg.


Inhoud blok 1 – TraumaZelf 

 • Wat is trauma
 • Hoe trauma en het zenuwstelsel
 • Hoe ontstaat trauma
 • Het traumabrein
 • Pre- en perinataal trauma
 • Trauma in het lichaam – je lijf weet wat jij vergeet
 • Trauma en persoonlijkheidsstoornissen
 • Polyvagaal therapie 
 • Werken met de Polyvagaal ladder
 • Somatische lichaamstherapie
 • Contra indicaties en rode vlaggen
 • Trauma oefeningen en interventies
 • Trauma Release Therapy®
 • Ademwerk

Inhoud blok 2 – OverlevingsZelf 

 • Karakterstijlen en traumastijlen
 • Copingstijlen
 • Hechtingsstijlen
 • Overlevingsstijlen
 • Patronen ontdekken en doorbreken
 • Window of Tolerence
 • Trauma en ademwerk 
 • Welke vragen stel je tijdens je sessie
 • Lichaamsgericht coachen
 • Beweging van het trauma lichaam
 • Systemisch werken via het lichaam
 • Trauma oefeningen en interventies
 • Blauwdruk van het brein
 • Trauma Release Therapy®
 • Ademwerk

Inhoud blok 3 – GezondeZelf

 • Weerstand in de praktijk
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Regulerende hulpbronnen
 • Neuroceptie
 • Neurotransmitters en karakterstijlen
 • Transformatieladder / Q&A
 • Polyvagaal therapie bij de Gezonde zelf
 • Trauma therapie interventies in je praktijk
 • Oefendag examen
 • Trauma Release Therapy® 
 • Ademwerk

Verplichte inspiratie boekenlijst tijdens de opleiding:
Traumasporen van Bessel van der Kolk
Schatkist van de therapeut van Gundrun Monica
De tijger ontwaakt van Peter Levine
De stem van je lichaam van Peter Levine
Emotieregulatie van Robert Leahy
Polyvagaal Therapie van Deb Dana

Liefde in wonderland van Riekje Boswijk-Hummel

Na de opleiding
Met de juiste gevoelige en geleidelijke aanpak begeleiden trauma coaches hun cliënten. Ze coachen cliënten om vanuit het verleden in het heden te gaan leven.

Huiswerk
Boekverslag van het boek Liefde in wonderland - hét therapeutische boek over overdracht en tegenoverdracht. 3 sessie verslagen. 3 reflectieverslagen.
Aanvullende huiswerkopdrachten. Portfolio van de totale opleiding met daarin alle huiswerkopdrachten.

Competenties van de Trauma Coach

Een Trauma Coach is ondersteunend en positief.

Een Trauma Coach geeft ondersteuning en laat de cliënt merken dat hij begrijpt wat er in hem of haar omgaat. Een goede Trauma coach geeft regelmatig een compliment en wijst de cliënt op de dingen die goed gaan. Afkeuring of negativiteit past niet in een coachingsgesprek. Een sessie heeft altijd een positieve focus en benadrukt het goede in een situatie of in een persoon.

Een Trauma Coach heeft empathie en inlevingsvermogen.

De Trauma Coach is een empathisch en werkt oplossingsgericht. Hij handelt vanuit het verschil tussen sympathie en empathie. De Trauma Coach streeft naar resultaten, leeft zich in maar steeds de uitkomst voor ogen. Hij anticipeert. De studie van de gedragspsychologie is hier een belangrijk hulpmiddel: waarom doen mensen wat ze doen? Wat zijn de gevolgen van hun gedrag?

Een Trauma Coach geeft 100% aandacht.

De Trauma Coach is niet bezig met zijn eigen problemen of uitdagingen tijdens de sessie. Hij vertelt ook niet uitgebreid over eigen ervaringen of de dingen die hem bezighouden. Er is dan geen aandacht meer voor de cliënt. Een goede coach houdt zijn eigen beslommeringen buiten het gesprek en luistert met volle aandacht naar de cliënt.

Een Trauma Coach kijkt naar oplossingen.

Al het coaching is maatwerk. Dus oplossingen die voor iemand anders werken hoeven voor een ander niet de juiste te zijn. Daarom is het zo belangrijk om in een coachingsgesprek een oplossing te vinden waar de cliënt zich in kan vinden. Het moet ook een oplossing zijn die realistisch en haalbaar is.

Een Trauma Coach oordeelt niet.

Er is geen goed of fout. Het gaat er niet om wat de Trauma coach vindt, het gaat erom of het voor de cliënt werkt. Een goede Trauma Coach zal vragen: ‘Wat vind jij ervan?’ ‘Werkt dit voor jou?’

Een Trauma Coach stelt goede vragen.

Een goede vraag komt op het juiste moment en helpt de cliënt verder. Het is díe vraag die de cliënt doet nadenken. Een vraag waar je nog niet eerder over nagedacht is of door iemand is gesteld. Alleen met goede vragen vind je een goede oplossingen.

Het brein vergeet, maar het lichaam weet.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Cursuskosten € 3.490,- (vrij van btw)

Voor wie is deze opleiding?

 Voldoende persoonlijke draagkracht te hebben om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Je voldoet aan een HBO werk- en denkniveau. In sommige gevallen kunnen wij voorstellen om je vooraf, of gedurende de opleiding, persoonlijk te begeleiden. Neem contact op met Pauline Trum als je vragen hebt over je deelname aan de opleiding.

Cursusdata

Ontvang GRATIS bonussen t.w.v. € 200,- 

OPLEIDING TRAUMA COACH
Zonnevlecht Opleidingen Trauma Release Pauline Trum Opleiding

Pauline Trum

Pauline Trum. 20 jaar geleden ben ik gestart met Zonnevlecht Opleidingen, opleider in de complementaire zorg. Na jaren als projectleider te hebben gewerkt bij grote organisaties, waaronder de Rabobank en Interpolis, begon ik, na het volgen van verschillende opleidingen, een nieuwe uitdaging, die van opleider, of kennisdeler zoals ik het noem.


Daarnaast ben ik werkzaam als HBO Trauma Therapeut en Psychosociaal therapeut in mijn praktijk Mind-Control. Mijn behandelingen zijn een combinatie van transformatie coaching, hypnotherapie, NLP, gedragstherapie, ademtherapie, Trauma Release Therapy® en systemisch werk. Mijn allergrootste passie is kennis delen. Mensen enthousiast maken, de kwaliteiten bij iemand zien die ze zelf nog niet hadden ontdekt, mensen in hun kracht zetten, verlossen van belemmerende overtuigingen zodat ze gaan groeien en zichzelf verder kunnen ontwikkelen in dat waar zij weer blij van worden.


Stimuleren en motiveren, inzichten geven, keuzes durven maken en in beweging laten komen, is naast humor, inspirerende gesprekken mijn passie. Niet meelopen met de meute maar uniek mogen en durven zijn, in je bedrijf en je leven. Als je doet wat klopt dan voelt het goed. Dan ben je blij, dan voel je vrijheid. Dat gun ik jou, en mij en iedereen.


Heb je aanvullende vragen over de opleiding stuur mij dan een bericht, mijn mailadres is info@zonnevlechtopleidingen.nl, tot ziens bij Zonnevlecht.

Viktoria Vagács

Viktoria Vagács. Als Trauma therapeut ben ik werkzaam in mijn praktijk in Duiven. Mijn doelgroep?

Vrouwen met een ontwikkelingstrauma. Hardnekkige imposter gevoelens, een negatief zelfbeeld en zelfsabotage kun je niet op wilskracht oplossen vanuit je bewustzijn. De wortel van het probleem ligt namelijk in het onderbewuste brein en in het lichaamsgeheugen. Daar zitten alle angsten, ervaringen, overtuigingen en (micro) trauma’s verstopt die jou hebben gevormd tot wie je vandaag bent en hoe je in de wereld staat.

Ik geloof niet in symptoombestrijding, pleisters plakken en quick fixes. Ik ga liever voor blijvende resultaten. Hiervoor moet iemand bereid zijn om de diepte in te duiken. Dit is vaak geen pretty picture, maar wel de moeite waard. 


In mijn praktijk werk ik met vrouwen die tot op het bot gemotiveerd zijn en hun verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen proces. Alleen dan is transformatie mogelijk. 


Tijdens de opleiding Trauma coach deel ik met veel plezier mijn kennis over Trauma, de Polyvagaal therapie en Trauma Release Therapy®. 


Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Mireille Claessens

Mireille Claessens. Als fysiotherapeut weet ik hoe nauw verbonden lichaam en geest zijn. Een verstoring op 1 van de 2 gebieden geeft altijd problemen op beide vlakken. Fitheid in geest en lichaam geeft een enorme energie om iets te bereiken en te ontdekken.


We weten uit de wetenschap dat bewegen stofjes vrijmaakt in het lichaam waardoor je je beter gaat voelen. Ook is bewegen gedrag, en karakter is gedrag, en gedrag is te sturen/aanpassen aan de situatie, middels coaching en training. Dit alles ten grondslag aan: groei.


Vanuit deze visie heb ik de Karakterfaculteit opgericht.

Trauma Release Therapy®

Trauma Release Therapie® is ontwikkeld door Pauline Trum, voorzien van een keurmerk (Benelux).


Haar inspiratiebronnen zijn:

Gabor Maté
Irene Lyon

Bessel van der Kolk

Peter Levine
Franz Ruppert

Giten Tonkov

Zonnevlecht Opleidingen Trauma Release Pauline Trum Opleiding

Cursus details

Betaal de opleiding in 6 termijnen van € 585,00 of 9 termijnen van € 390,00 (automatische incasso).

Of kies ervoor om het volledige bedrag € 3.490,00 in een keer te betalen bij je inschrijving.

Aanmelden 
Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Inspiratiebronnen

Gabor Maté
Irene Lyon
Bessel van der Kolk
Peter Levine
Franz Ruppert
Giten Tonkov

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Investering

Studiekosten € 3.490,--
(vrij van btw). Waarvan € 125,00 inschrijfkosten. Er kan gekozen worden voor termijnbetalingen, deze starten bij je inschrijving.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Niveau

HBO (werk- en leerniveau)

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Accreditatie

KTNO K12028
Accreditatie NVST, CAT vergoedbaar, BATC
GRO erkend 548 SBU Totaal
19.57 GRO punten

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Studie uren

700 uur (25 ECTS)
21 lesdagen

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Vind een Trauma coach

Vind een Trauma coach van Zonnevlecht Opleidingen.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Belangrijk

Lees de contra indicaties voor het ondergaan van een TRT® sessie.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Examen 

Praktijkexamen.
Portfolio en huiswerkopdrachten.

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen

Leslocatie en tijden

Zonnevlecht Opleidingen
Wijk en Aalburg
Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur 

Blok 1 - TraumaZelf
1 – 4 november 2024
2 – 5 november 2024
3 – 2 december 2024
4 – 3 december 2024
5 – 13 januari 2025
6 - 14 januari 2025
Blok 2 – OverlevingsZelf
7 – 10 februari 2025
8 – 11 februari 2025
9 – 10 maart 2025
10 – 11 maart 2025
11 – 7 april 2025
12 – 8 april 2025

Blok 3 – GezondeZelf
13 – 12 mei 2025
14 – 13 mei 2025
15 – 2 juni 2025
16 – 3 juni 2025
17 – 30 juni 2025
18 – 1 juli 2025

Intervisiedagen / Q&A
19 – 25 augustus 2025
20 – 26 augustus 2025

Lesdag 21 – Examen (theorie en praktijk) – 1 september 2025

Startdatum

4 november 2024

10 plaatsen

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur (uitloop tot 16.30 uur)


Aanmelden?

Klik op aanmelden
Na ontvangst van je inschrijving zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief per e-mail naar je toe.

Wij wensen je een leerzame tijd toe bij Zonnevlecht Opleidingen.


Het is tijd, jij bent nodig!

De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg worden langer en langer, met alle gevolgen van dien. Veel mensen wachten (onnodig) lang op hulp. Door de lange wachtlijsten wordt de drempel om hulp te vragen vaak nog hoger, met het gevaar dat de problemen, klachten en symptomen iedere dag erger worden. Dit is niet nodig. Trauma Release Therapy® is een therapie die succesvol ingezet kan worden bij mentale én lichamelijke klachten en problemen. Als gediplomeerd en erkend Trauma coach ben jij de schakel tussen klacht en leven.
Het is tijd, jij bent nodig!