Kindpijn

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Kindpijn

Je jeugd is ondergebracht in je fysieke lichaam. 

De emoties, ervaringen en mensen in de kindertijd bedraden je lichaam om verbinding te maken of zichzelf te beschermen. 

Je geest heeft misschien je jeugd begraven, maar je lichaam onthoudt het. 

Wil je je kindpijn helen dan is het belangrijk om de kindpijn te indentificeren en erkennen, zodat je deze pijn niet overdraagt aan je kinderen.

Al generaties lang geven we deze pijn onbewust door in de vorm van onzichtbare wonden. En het is tijd om dit te stoppen. 

Kijk eens naar je lichaam. Waar is die raadselachtige pijn en ziekte in je lichaam ontstaan gedurende je hele leven?

Je kindertijd

Tijdens je kindertijd ontstaan er energetische draden met je ouders, broers en zussen, grootouders en verzorgers. Het zogenaamde  elektriciteitsnet van je lichaam van complexe emoties, berichten, overtuigingen, trauma's en verdedigingssystemen om gezond te blijven en te overleven. 

Terwijl je opgroeit van geboorte tot de kindertijd, wordt de linkerkant van je lichaam bedraad door verbindingen en ervaringen met je moeder, grootmoeder en vrouwelijke rolmodellen.

De rechterkant van je lichaam bedraad de verbindingen en ervaring met je vader, grootvader en je mannelijke rolmodellen.

Oorzaken kindpijn

Als er pijn, letsel, ziekte of verslaving in het lichaam is, is onderzoeken naar de oorzaak raadzaam. 

Soms kunnen de verdedigingssystemen van het lichaam, die in de kindertijd in kaart zijn gebracht, verkeerd bedraad zijn als gevolg van trauma - overlijden van een ouder, scheiding, misbruik (geestelijk en/of lichamelijk), verslavingen van ouders zoals alcohol of drugs, psychische aandoeningen, seksueel of lichamelijk misbruik. 

Veel ruzie, geweld in het huwelijk en/of echtscheiding tussen de ouders verdeelt het lichaam in twee partijen die daardoor een constante interne oorlog voeren. In deze gevallen raakt het elektriciteitsnet van het lichaam ernstig uit balans. We moeten de destructieve patronen in ons leven en lichaam opnieuw bedraden als we volwassenen worden. Hierin ligt ook meteen de uitdaging. 

Het raster van je lichaam bevat ook generatiewonden die zijn doorgegeven van je ouders en hun ouders, je grootouders.

Als je lichaam en geest zou bekijken als een electriciteitsnet waar stroom doorheen loopt dan kan je de breuken in het netwerk zien als opgelopen pijn, verdriet en trauma. Hierdoor gaat de bedrading kapot en delen van ons lichaam krijgen geen elektriciteit meer, en worden donker. Dit zijn de gebieden waar onzichtbare wonden uit de kindertijd zijn opgeslagen. Doordat er geen licht meer schijnt in deze gebieden ontstaan er verwondingen, ziekte, chronische klachten/pijn of een behoefte aan het verdoven van het lichaam met drugs, alcohol, eten.

Als de pijn en ziekte aan de linkerkant van het lichaam ontstaat, zien we de emoties en emotionele ervaringen die met je moeder te maken hebben. Je linkerheup, knie, schouder, arm en de linkerkant van je rug, evenals orgaansystemen zoals je hart, zijn bijvoorbeeld verbonden aan de wonden van je moeder en de onafgemaakte zaken van je moeder. 

Als de signalen van pijn en ziekte aan de rechterkant van het lichaam aanwezig zijn, de rechterheup, knie, schouder, arm en rechterkant van je rug, en/of organen zoals de lever, beginnen we met het ontrafelen van de wortels van je emotionele verbindingen en ervaringen met je vader en vaderlijke lijn, de onafgemaakte zaken. 

De zonnevlecht en/of het centrum van het lichaam waarin de buik, het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel zijn ondergebracht, heeft vaak te maken met invloeden, verbindingen en ervaringen tussen broers en zussen. De strijd en competitie om emotionele voeding, liefde, aandacht, macht en middelen in de kindertijd kunnen verband houden met de aan- of afwezigheid van broers en zussen. 

Als een van de ouders een narcist is of zich gedraagt als een eeuwig kind, dan heb je misschien een broer of zus-relatie met je ouder in de strijd om de liefde en koestering van de andere bekwame ouder. 

Ieder signaal is het signaal van een crisis in je lichaam. Luister naar je lichaam, wat het jou wil zeggen. Onderzoek de signalen, luister, hoor en genees.

Pauline Trum

Over de schrijver