Energie leren onderscheiden de 4 pijlers
29 september 2020 

Energie leren onderscheiden de 4 pijlers

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Online

Energie leren onderscheiden, de 4 pijlers

1. Er is geen aanwijsbare reden voor de emotie of klacht die je voelt. Je weet niet waarom je voelt wat je voelt.

Grote kans dat het hier om overgenomen energie gaat, energie van iemand anders. Door je te beseffen, en eventueel hardop te zeggen, ervaar je al vaak een verlichting van de klacht.

2. De emotie of lichamelijke klacht is er ineens, er zit geen logica  of opbouw in.

Kijk eens wie er naast, voor of achter, je staat of zit. Grote kans dat je emoties of klachten van een ander overneemt.

Energetische spiegel -> Voel je dat iemand energie bij je aftapt, of stuurt iemand nare energie naar jou toe? Plaats dan in gedachte een spiegel tussen jou en de ander, met het spiegelende gedeelte naar de ander gericht. Je stuurt de energie gewoon 'retour afzender'. Deze oefening zorgt voor stevigheid en contact met jezelf.

3. Je hebt vreemde gedachten, emoties of lichamelijke gewaarwordingen, die je niet kunt thuisbrengen.

Je kent vast de opmerking wel 'ik ben mezelf niet', grote kans dat dat klopt, en dat je energie, emoties of lichamelijke gewaarwordingen van iemand hebt overgenomen.

4. Je hebt vaak dezelfde klachten als degene waar je op dat moment mee samen bent.

Een oefening

Loslaten van energie, emoties, klachten van de ander, hieronder een oefening:

Ga goed met beide benen op de grond staan. Richt je aandacht op je voeten. Voel dat je voeten en benen zwaar worden. Zeg 3x hardop 'alles wat niet van mij is laat ik nu los, dat gebeurt, zo is het'.

Zodra jij je ervan bewust wordt dat je energie laat aftappen heb je een belangrijke sleutel in handen. En denk eraan niemand tapt jouw energie af als jij dat niet wilt of toelaat.

Energie aftappen

Mensen die graag in slachtofferrol blijven hangen zijn kampioen in het aftappen van energie. Het gaat hier echter niet om schuld, maar om verantwoordelijkheid. Deze mensen nemen niet hun verantwoordelijkheid voor hun eigen gebeurtenissen, gedrag en emoties.

Je kan voor jezelf gaan voelen wie je toelaat om energie te tappen. Neem daar jouw verantwoordelijkheid voor.

Voel je dat je iemand toelaat om in te tappen op jouw mooie energie? Zeg dan duidelijk NEE, of zeg bovenstaande zin 3x hardop (of als je geoefend bent, in gedachten). Hoe duidelijker je bent, hoe beter het werkt.

Je bent niet verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van de ander.

Je bent verantwoordelijk voor het geluk en welzijn van jezelf, zodat jouw energie nog harder gaat stralen om vervolgens in jouw omgeving uit te nodigen hetzelfde te gaan doen.

Warme groet,
Pauline Trum

Over de schrijver