Deze week had ik een paar ego-buien
28 juni 2024 

Deze week had ik een paar ego-buien

๐——๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ด๐—ผ-๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—ฒ๐—ป.

Ego-buien zijn buien waarin ik reageer vanuit mijn kindstukken.
Kinderachtige dingen zeggen. Stiller zijn dan normaal. Dwars ertegenin gaan. Geen zin hebben en maken.
Soms voelt het geweldig. Ik laat het toe en het mag er zijn. Soms voel ik me ongezien of niet gehoord. Ik heb de overtuiging dat niemand mij begrijpt, leuk vindt of snapt. Dan weer ga ik krachtig voor mezelf staan waardoor de mooiste dingen ontstaan.
Het ego is het geconditioneerde zelf. Het is het idee van wie we zijn, op basis van onze ervaringen uit het verleden.
Het ego is een meester in zelfbescherming. Door ons in vertrouwde patronen te houden, ons veilig te houden in ons vertrouwde gedrag, zorgt het voor herkenning.
Ons authentieke zelf is het ware zelf.
Wanneer we in ons authentieke zelf zijn, zijn we spontaan, licht, creatief, speels, veilig, zeker, geaard en in staat om onszelf, en alle anderen te goeder trouw te zien.
Ons authentieke zelf kan kwetsbaar zijn: verantwoordelijkheid nemen voor onze emotionele toestand. Om onze eigen angsten en schaduwen te uiten zonder met de vinger te wijzen of de schuld te geven.
Het kan soms zo moeilijk zijn om toegang te krijgen tot dit deel van onszelf. Zovelen van ons werden beschaamd, genegeerd, verkeerd begrepen of afgewezen toen we uitdrukten wie we werkelijk waren.
Dus ons ego kwam tussenbeide. Niet bereid om gekwetst te worden - het spreekt en gedraagt zich vaak als een gewond kind (omdat het dat is.)
We gaan allemaal diep in ons ego. Dit is niet slecht of goed - het is gewoon zo.
Egowerk gaat over getuige zijn zonder oordeel. Het is zien dat we worden meegesleept in alle dingen waar het ego van houdt: dingen persoonlijk nemen (โ€œik ben belangrijkโ€ โ€œik doe er toeโ€) verwijten (โ€œhet is niet mijn schuld!โ€ โ€œIk zou beter zijn als mensen om me heen veranderden, dus ik voelde me comfortabeler) en oordelen (ik ben goed, zij zijn slecht.)
De meesten van ons verloren de verbinding met ons authentieke zelf omdat we moesten overleven of ermee om moesten gaan.
Het is er altijd, in jou, wachtend.
Ware kracht komt op het moment dat je pauzeert, ademt en reageert vanuit de ruimte achter je ego.
Door te herkennen en te erkennen wat er is kan je (steeds) meer ruimte creรซren om je ware zelf te zien, te ontdekken, te accepteren en te omarmen.
Mooie ontdekkingsreis gewenst.
๐™„๐™ฃ ๐™ค๐™ ๐™ฉ๐™ค๐™—๐™š๐™ง ๐™จ๐™ฉ๐™–๐™ง๐™ฉ ๐™™๐™š opleiding ๐™จ๐™ฎ๐™ฉ๐™š๐™ข๐™ž๐™จ๐™˜๐™ ๐™˜๐™ค๐™–๐™˜๐™๐™š๐™ฃ ๐™—๐™ž๐™Ÿ ๐™•๐™ค๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ซ๐™ก๐™š๐™˜๐™๐™ฉ ๐™Š๐™ฅ๐™ก๐™š๐™ž๐™™๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฃ๐™ฉ๐™™๐™š๐™ ๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™จ๐™ง๐™š๐™ž๐™จ ๐™ฃ๐™–๐™–๐™ง ๐™ฅ๐™–๐™ฉ๐™ง๐™ค๐™ฃ๐™š๐™ฃ, ๐™˜๐™ค๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™˜๐™ฉ๐™ž๐™š๐™จ, ๐™ซ๐™š๐™ง๐™จ๐™ฉ๐™ง๐™ž๐™ ๐™ ๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™ž๐™ฃ ๐™Ÿ๐™š ๐™›๐™–๐™ข๐™ž๐™ก๐™ž๐™š๐™จ๐™ฎ๐™จ๐™ฉ๐™š๐™š๐™ข:


Over de schrijver